ma.gurushealth.ru

Метод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетер

Видео: Постапката за отстранување на катетерот

Индикации за отстранување катетер умбиликалната артерија:
1. Во отсуство на клинички индикации за понатамошно катетеризација.
2. Потребата за помалку чести мерење на pO2.
3. Доволно стабилизирање на крвниот притисок, со транзицијата на периодичен мониторинг.
4. хипертензија.
5. хематурија на исклучување на други причини.

6. Катетер сепса и / или инфекција предизвикана од Staphylococcus aureus, грам-негативни микроорганизми и габи од родот Candida.
7. условен катетер влошување на снабдувањето со крв.
8. Почеток на потрошувачката коагулопатија.
9. перитонитис.
10. Некротизирачки ентероколит.
11. omphalitis.

папочната артериски катетер

Методи за отстранување на папочната артериски катетер

1. Одвртете и да ја напушти папочната лигатура околу трупецот на папочната врвца како мерка на претпазливост против прекумерно крварење. По можност, повторно наметнување на чанта-стринг шиење преку освежен желе Вартон:
а. Папочната лента треба да бидат построги на кожата отколку на желе на Вартон.
b. Катетерот треба да се отстранат најдоцна во рок од 48 часа, поради грчеви артерија може да ја изгуби својата способност.

2. катетер повлечени бавно и нежно ја напуштат околу 5 cm во сад, при затегнување чанта низа сутура или папочната ligatutu.
3. Прекинете инфузија.
4. Отстранување на остатокот на катетерот од садот, по стапка од 1 cm / мин (со цел да грч на артериите). Ако имате крварење страна компресира папочната врвца меѓу палецот и показалецот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…
Постојано следење на гасовите во крвта во папочната артерија. Индикации, техникаПостојано следење на гасовите во крвта во папочната артерија. Индикации, техника
Методи за собирање на крв од папочна артериски катетерМетоди за собирање на крв од папочна артериски катетер
Компликации на катетеризација на папочната венаКомпликации на катетеризација на папочната вена
Папочната венска катетеризација: индикации, контраиндикации, техникаПапочната венска катетеризација: индикации, контраиндикации, техника
Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…
Алтернативен метод на умбиликалната артерија катетеризација. избор на опрема умбиликална артеријаАлтернативен метод на умбиликалната артерија катетеризација. избор на опрема умбиликална артерија
Опрема за артериска катетеризација папочната. Избор за папочната артериски катетерОпрема за артериска катетеризација папочната. Избор за папочната артериски катетер
Компликации екстракорпорална мембранска оксигенација (ЕКМО)Компликации екстракорпорална мембранска оксигенација (ЕКМО)
Индикации и контраиндикации за умбиликална артерија катетеризацијаИндикации и контраиндикации за умбиликална артерија катетеризација
» » » Метод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетер