ma.gurushealth.ru

Катетеризација техника на мочниот меур кај новородено девојче. техника

Видео: Foley катетер кај девојчињата

катетеризација техника на мочниот меур кај новороденчето девојка. Изведување на чекорите 1-3 катетеризација техники како кај новородени момчиња. Доделување мала сексуална усните:
а. Употреба на стерилна газа рампа со втората страна.
b. Сексуална асистент отстранува мали усни со две памук врв апликатори.
Слободна рака го поминат остатокот од постапката.

Видео: GOS.Kateterizatsiya момче мочниот меур

Третирани дел помеѓу малите секс усните три пати со антисептик:
а. Третирани брис од пред да се врати за да се избегне контакт со фекална честички на процедурална област.
b. Бришење областа сува стерилна брисеви.

катетеризација опрема мочниот меур, девојката

Следете ги чекорите 8-11 методи катетеризација за момчиња.

Изложување на надворешен отвор на уретрата:
а. Највидливиот структура - трема. Надвор од отворот на уретрата се наоѓа веднаш нагорно од него (меѓу клиторисот и предворјето).
b. Надвор од отворот на уретрата може да се затвори со наборите на трема. Внимателно се протегала слузница со помош на памук врв апликатор.
во. Ако дупката не е видлива, хипоспадија осомничени женски (надворешен отвор на уретрата е поставен на горниот вагиналниот ѕид во предворјето). Во овој случај, уретрата cannulated слепо, ова може да бара катетер со заоблен врв или им помогне на уролог.

6. Внимателно катетер до урината. После тоа, воведувањето на катетерот е прекинат. Не влезе во катетер со вишокот должина.
7. Следете ги чекорите 13-15 катетеризација техника момчиња.

Мочниот меур катетеризација за девојки во склони позиција

Со овој метод прибегнување новороденчиња, што не може да се стави на грбот (на пример, со голем менингомиелоцела).
1. Новороденче ставен на стомакот на свитканите ќебе, така што главата и торзото се наоѓа над колената и потколениците од 7,5 см. Нозете треба да бидат свиткани во колковите и се задржани.
2. анусот брис опфатени и обезбедени со задникот, за да се спречи контаминација на перинеумот при рефлекс движењето на дебелото црево.
3. obkladyvayut стерилни завеси. Потоа следат чекорите на катетеризација за девојки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Индикации и контраиндикации за супрапубична пункција на мочниот меурИндикации и контраиндикации за супрапубична пункција на мочниот меур
Формирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органиФормирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органи
EpispadiasEpispadias
Урологија и Andrology, уретритисУрологија и Andrology, уретритис
Итна медицинска помош во патолошки промени во репродуктивните органи кај мажитеИтна медицинска помош во патолошки промени во репродуктивните органи кај мажите
Акутна уринарна ретенција произлегува од компресија на уринарниот тракт (аденом или рак на…Акутна уринарна ретенција произлегува од компресија на уринарниот тракт (аденом или рак на…
Катетеризација техника на мочниот меур кај новородени машки. техникаКатетеризација техника на мочниот меур кај новородени машки. техника
Што е потребно за периферна артериска катетеризација кај новороденчињата? Опрема периферни…Што е потребно за периферна артериска катетеризација кај новороденчињата? Опрема периферни…
Операции на уретрата на дисконтинуитетиОперации на уретрата на дисконтинуитети
Пункција на мочниот меурПункција на мочниот меур
» » » Катетеризација техника на мочниот меур кај новородено девојче. техника