ma.gurushealth.ru

Формирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органи

Видео: аномалии на матката, дефекти при раѓањето и неплодност

Со развојот на vulvar гениталните туберкулозните прв, исто така, се зголемува во должина, како што е забележано во развојот на машки полови органи, но кратко време по нејзиниот раст запира и останува кратко (десната половина). Се наоѓа врз основа на нејзиното отворање примитивен урогенитален не треба да биде во исто време на растот на гениталните туберкулозните, таа и понатаму останува како лежи на земја во близина на неговиот корен.

Видео: Голема колекција А женски гениталии. Прикажи ги сите

Така, сексуална туберкулозни претворена во клиторис (клиторисот), кои се формираат на крајот на клиторичен глансот (глансот clitoridis) и препуциумот на клиторисот (praeputium glandis) - сите овие формации се слични на машкиот пенис и неговите компоненти. Поради релативно широк, но краток примитивен урогенитален дупки формирана надвор од устата - предворјето (vestibulum vaginae). на тој начин трема ѕид потекнува од pars phallica и на урогениталниот синус pars pelvina синус урогениталниот е.

трема На празнина вагината отвори заедно cranially наоѓа мал отвор на женски уретрата (надворешен отвор на уретрата - orificium urethrae externum), кои произлегуваат од опашка дел од табот vesico-уринарниот и надворешна обвивка устата формирана во Mullerian Оток на задниот ѕид на урогениталниот синус. Од неколку полиња покрена формирање на страна рамка на оригиналниот примитивен урогенитален отвор формира мали срамни усни (малите усни).

Видео: Анатомија на женски гениталии

вулвата

Двете генитални ролери, кој се наоѓа странично на сексуалниот туберкулозни и давање на врвот формирање машки скротумот, промена kaudalno- долниот крај пријде едни со други, а потоа меѓусебно на растојание од анусот за да се формира задниот комисура голем Пудендалниот усните (commissura labiorum задниот).

Видео: 5 земји на гениталиите

Напротив, нивната средна делови згусне, тие не се меѓусебно поврзани долж средната линија, и се прикажани во голем Пудендалниот усни (labia majora), со кои се ограничува на бочните страни глупост пресече (Рима pudendi).

Со развојот на надворешните гениталии релативно често имаат различни аномалии и деформитети. Меѓу нив, од најчестите е делумно nezamykanie уретрата на долната страна на пенисот (hypospadia), ретко забележани нецелосни формирање на уретрата на грбната страна на пенисот (epispadia). Втората аномалија се случува истовремено со абдоминален ѕид заеднички расцеп.

Исто така, понекогаш постојат случаи на невистинити женски или машки хермафродитизам- за хермафродитизам неточно да се каже дека кога жлезди заедно со ист пол во целост или делумно развиен надворешните гениталии од спротивниот пол. Обично, додека постои различен степен на дефект на надворешните генитални органи, на пример кај жените е невообичаено издолжена клиторисот како пенисот кај мажите - некомплетна затворање на уретрата, скротумот симулира отворен трема, мал пенис и симулира клиторисот, итн ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Крипторхизам кај фетусот. тестикуларна феминизацијаКрипторхизам кај фетусот. тестикуларна феминизација
Урогениталниот синус ембрионот. Развој на сексуалните органи на фетусотУрогениталниот синус ембрионот. Развој на сексуалните органи на фетусот
EpispadiasEpispadias
Аномалии на мочниот меур на ембрионот. Дефектите во мочниот меур на фетусотАномалии на мочниот меур на ембрионот. Дефектите во мочниот меур на фетусот
Женски полови органи на ембрионот. Дополнителен половите жлезди на фетусотЖенски полови органи на ембрионот. Дополнителен половите жлезди на фетусот
Формирање на ембрион се соочува. Надворешните гениталии на фетусотФормирање на ембрион се соочува. Надворешните гениталии на фетусот
Формирање на надворешните гениталии. Развој на машките полови органиФормирање на надворешните гениталии. Развој на машките полови органи
Женски надворешни гениталии, структура, анатомијаЖенски надворешни гениталии, структура, анатомија
Virilizing конгенитална адренална хиперплазија: Причини и механизми за развојVirilizing конгенитална адренална хиперплазија: Причини и механизми за развој
Аномалии на гениталните органи. Синдроми Кауфман афион-Cusick и Маер-Rokitansky-KUSTER-ХаузерАномалии на гениталните органи. Синдроми Кауфман афион-Cusick и Маер-Rokitansky-KUSTER-Хаузер
» » » Формирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органи