ma.gurushealth.ru

Цисти на папочната врвца. Тумори на папочната и умбиликална хернија

Точно цисти папочната врвца остатоци формирана од allantois или omfalomezente-'an канали, додека псеудоцистите формирана како резултат на желе локалните чистење Вартон, што често се случува во фокусот на печат. И двата вида на цистите не се карактеристика на вториот и третиот триместар од бременоста. А малку почесто тие може да се открие во првиот триместар, кога се користи трансвагинална скенирање. Повеќето од нив исчезнуваат спонтано до крајот на првиот триместар.

Видео: Спречување на воспаление папокот. Смири се и ЉУБОВ телиња

како цисти, дури и со висока резолуција, или друг простор-лезии обично не влијае негативно на циркулацијата на крвта во крвните садови на папочната врвца, иако спорадични мислења во врска со тоа во литературата покажуваат дека понатамошно истражување на динамичен следење на состојбата на плодот со слични патолошки промени на папочната врвца.

Л. Сакс et al. Што е опишано случај на пренатална дијагноза на 21 недели од бременоста дијаметар цистична формирање кабел од 5 см, која се наоѓала на неколку сантиметри од предниот абдоминален ѕид на фетусот. Vizualiziatsiya нормално папочната садови по еден од ѕидовите на оваа структура и недопрена фетусот предниот абдоминален ѕид е дозволено да се исклучат други патологија.

Видео: царски рез кај кравите

циста папочната врвца

Тумори на папочната

Тумори на папочната се екстремно ретки и хистолошка структура се angiomiksomy, miksosarkomy, цистична и цврсти teratomy- наведени меѓу најчесто откриени angiomiksomy. Тие обично се наоѓа во близина на вметнување на папочната врвца на плацентата. Во литературата се види, кога се гледа хемангиом папочната причина полихидроамнион и подигање на-фетопротеин (AFP).

ова патологија пронајдени ретко и под ултразвук има формирање на hyperechogenic форма, во непосредна близина на папочната врвца. Во исто време, како што е опишано погоре, може да се комбинираат со зголемување на нивото АФП и во потешки случаи, да доведе до развој на конгестивна срцева слабост кај фетусот.

папочната хернија

папочната хернија, кои се заеднички патологија карактеристика на детството, најчесто се забележани во црна и ниска родилна тежина бебиња. Како по правило, тие немаат многу клиничко значење и спонтано се затворени во првите три години од животот. Се покажа дека зачестеноста на папочната хернија зголемена во присуство на фетална трисомија 21, хипотироидна државата и синдром Беквит, мукополисахаридоза (Beckwith).
Кога ултразвук папочна кила се визуелизира како издаденост на предниот абдоминален ѕид на фетусот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Аномалии urahusaАномалии urahusa
Папокот болести кај децатаПапокот болести кај децата
Метод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетерМетод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетер
Структурата на хорионски ресички. Раст и развој на плацентата и хорионскиСтруктурата на хорионски ресички. Раст и развој на плацентата и хорионски
Прогнозата за омфалоцела кај фетусот. Развојот на фетусот предниот абдоминален ѕидПрогнозата за омфалоцела кај фетусот. Развојот на фетусот предниот абдоминален ѕид
Развојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочнатаРазвојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочната
Колор Доплер бубрежниот протокот на крв. Боја мапирање на папочната врвцаКолор Доплер бубрежниот протокот на крв. Боја мапирање на папочната врвца
Поврзани синдроми monoamniotic двојност. Феталната близнаци раст кога monoamnioticПоврзани синдроми monoamniotic двојност. Феталната близнаци раст кога monoamniotic
Превиа садови на папочната врвца: што да правимеПревиа садови на папочната врвца: што да правиме
Папокот новороденче, како да се справи папокотПапокот новороденче, како да се справи папокот
» » » Цисти на папочната врвца. Тумори на папочната и умбиликална хернија